Κόρη του Νικόλαου Λιαννόπουλου και της Βασιλικής, το γένος Γεωργίτση-Πλακίδα.
Ο Ν.Λιαννόπουλος, από τις Κονίστρες-Κύμη Ευβοίας, διακρίθηκε ως έφεδρος λοχαγός στην μάχη του Σύροβιτς (1912) όπου τραυματίστηκε βαριά στο κεφάλι. Είχε μακριά σταδιοδρομία στο Υπουργείο Εσωτερικών, συντάκτης πολλών νομοσχεδίων, γενικός διευθυντής για δώδεκα χρόνια και 5 φορές υπηρεσιακός Υπουργός Εσωτερικών για τη διοργάνωση εκλογών, την τελευταία το 1965. Έχει τιμηθεί με το μεγαλόσταυρο του Φοίνικα και πολλά άλλα παράσημα και ο κεντρικός δρόμος Κύμης-Κονίστρων φέρει το όνομα του.
Η Βασιλική, ηρωίδα των Βαλκανικών Πολέμων από τα Ιωάννινα, από μεγάλη ηπειρώτικη οικογένεια, κατέβηκε με το αμάξι της στις 25 Μαρτίου 1912 με μια μεγάλη ελληνική σημαία ως δεσποινίς ακόμα. Όταν ο Τούρκος αξιωματικός προσπάθησε να της την αφαιρέσει, τον χτύπησε με τον ιστό της σημαίας. Οι Έλληνες των Ιωαννίνων την φυγάδεψαν σηκώνοντας το αμάξι στα χέρια. Λίγο αργότερα έγινε απόπειρα δολοφονίας εναντίον της από άγνωστο που την πυροβόλησε ενώ καθόταν στο σαλόνι του σπιτιού της αλλά αστόχησε. Η Βασιλική είναι από τις ελάχιστες Ελληνίδες που έχουν τιμηθεί με τον Πολεμικό Σταυρό.
Μετά τον γάμο της με τον Νικόλαο Λιαννόπουλο ανάπτυξε μεγάλη κοινωνική δράση, ιδρύοντας μεταξύ άλλων την Παιδική Στέγη Νεομάρτυρος Γεωργίου από τα Ιωάννινα στις αρχές του 1950, που λειτουργεί ακόμα.
Η Άρτεμις Κυριαζή σπούδασε νομικά και πιάνο, τελειώνοντας με άριστα το Κρατικό Ωδείο Αθηνών. Παντρεύτηκε των Κώστα Κυριαζή το 1951. Ο Κώστας Κυριαζής ήταν ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ και θεωρείται ο σημαντικότερος συγγραφέας ιστορικών μυθιστορημάτων (με 13 βιβλία για το Βυζάντιο). Έχει τιμηθεί με παράσημα από 7 χώρες και τα τέσσερα Πατριαρχεία, δυο φορές το Κρατικό Βραβείο της Ακαδημίας και το Διεθνές La Stampa.
Η Άρτεμις Κυριαζή άρχισε να δημοσιογραφεί στο ΕΘΝΟΣ για θέματα επικαιρότητας, όπως την θέση της γυναίκας κλπ.
Κατά την διάρκεια της δικτατορίας, όταν το 1969 η χούντα ήρε την προληπτική λογοκρισία, ο Κώστας Κυριαζής με την υποστήριξη της Άρτεμις, άρχισε εξάμηνο αγώνα από τις στήλες της εφημερίδας κατά της δικτατορίας, που τον συνέχισε παρά τις προειδοποιήσεις της χούντας. Τον Απρίλιο του 1070 η δικτατορία συνέλαβε τον Κώστα Κυριαζή και τον πέρασε από στρατοδικείο, καταδικάζοντας τον σε 4 χρόνια φυλακής και κλείσιμο της εφημερίδας .
Η Άρτεμις έκανε αγών για την αποφυλάκιση του, ενημερώνοντας τα διεθνή ΜΜΕ κλπ. Η διεθνής κατακραυγή ήταν τόση, ώστε η χούντα αναγκάστηκε μόνη να αποφυλακίσει μετά δυο χρόνια, με νέα δίκη, τον Κώστα Κυριαζή.
Η Άρτεμις Κυριαζή έγινε ξένη ανταποκρίτρια του Γερμανικού πολιτικού περιοδικού “Die Neue Gesellschaft” και δημοσιογράφος free lance με εξειδίκευση στα ευρωπαϊκά θέματα, με συνεντεύξεις με διεθνής προσωπικότητες, ανάμεσα τους πέντε με τον καγκελάριο της Γερμανίας Willy Brand, που δημοσιεύτηκα στον ελληνικό τύπο. (ΒΗΜΑ, Καθημερινή, Ελευθεροτυπία, Έθνος κλπ).
Για να βοηθήσει την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, ίδρυσε το εβδομαδιαίο Δελτίο Ευρωπαϊκών Πληροφοριών « Ευρώπη» το 1978, το οποίο σημείωσε μεγάλες επιτυχίες, όπως την δημοσίευση του “ Fresco Natali” για τις επιπτώσεις της ένταξης της Ελλάδας, πολλές συνεντεύξεις με ευρωπαϊκές προσωπικότητες κλπ
Το 1975 εξελέγη δημοτική σύμβουλος του δήμου Αθηναίων, Τρίτη σε σταυρούς προτίμησης, και έγινε η πρώτη γυναίκα αντιδήμαρχος αντικαθιστώντας τον Δήμαρχο κο Παπαθεοδώρου σε μακρά απουσία του.
Μετά τον θάνατο του Κώστα Κυριαζή (τον Σεπτέμβριο του 1991) ίδρυσε το Διεθνές Κέντρο Κώστας Κυριαζής που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από πόρους της οικογένειας, του οποίου παραμένει Πρόεδρος μέχρι σήμερα.